wadokan.dk

Just another WordPress site
Kreative tapas fra Nordsjælland

Kreative tapas fra Nordsjælland

Tapas er et spansk køkken, der har vundet popularitet i Nordsjælland. Det handler ikke kun om lækker mad og drikkevarer, men også om den kultur og det sociale samvær, som det kan bringe til bordet. Lad os tage dig med på en rundtur til nogle af de bedste restauranter og tapasbarer, som dette område har at byde på!

Kreative tapas retter i nordsjælland

Herunder ses en lang række af kreative retter, som kan bestilles som tapas ud af huset i nordsjælland.

– kroketterne er sprøde udenpå og bløde i midten, når du bider i dem, ligesom en mundfuld varm chokoladekage med fudge. Skinke- og ostekroketter består ofte af skinke, cheddar eller mozzarella indeni. Nogle drikkevarer, der passer godt til denne tapa, er traditionel spansk rødvin (Ribera del Duero) eller en aromatisk hvidvin (Sauvignon Blanc).

Asparges med skinke – Asparges indpakket i parmaskinke ser godt ud, men smager endnu bedre! Saltheden fra kødet kombineret med friskheden fra grøntsagen giver en perfekt kombination af smagsnuancer, som dine smagsløg vil elske. Til cocktails anbefaler vi at parre den med tør sherry eller en Prosecco.

Risottokugler med citron – smagen af citron får denne tapa til at skille sig ud fra andre risretter, og du vil forstå hvorfor, når du smager den! Den citronagtige smag er ikke for dominerende, så den overdøver dine smagsløg, men lige akkurat nok til at give den et ekstra pift, der gør, at du får lyst til mere. Vi anbefaler at kombinere den med enten hvidvin eller lagret rødvin.

Svinebugstrimler – Svinebugstrimler er skåret i tynde stykker, så de er nemme at spise uden brug af redskaber (selvom vi ikke har noget imod det, hvis der er brug for det!). Det tilberedes langsomt ved lave temperaturer i timevis, indtil kødet bliver mørt og smelter i munden som smørret chokoladekagedej.

Kyllingeleverpostej med ristet brioche

– Det er en lækker tapa, som er fantastisk at nyde til rød- eller hvidvin. Vi anbefaler at kombinere den med traditionel spansk Tempranillo (Ribera del Duero)

Grillet blæksprutte – Denne imponerende ret har en lige så imponerende præsentation! Grillet blæksprutte kan serveres på spyd og kommer normalt i to portioner pr. tallerken. Nogle af de mest anbefalede vine til denne tapas er Sauvignon Blanc, Albariño eller Grenache blanc.

Blandet skaldyrssalat på en bund af mesclun-blade

– Denne tapa er en blanding af fisk og skaldyr og grøntsager, hvilket gør den til en fantastisk ret for alle, der elsker at prøve begge dele! Skaldyrssalater er perfekte som forretter eller tilbehør. Vi anbefaler at kombinere den med hvidvin som f.eks. Pinot Grigio eller Sauvignon Blanc.

Syltet tun – Syltet tun er måske ikke det første, man kommer til at tænke på, når man tænker på det spanske køkken, men det er helt sikkert lækkert. Det tager normalt omkring tre uger at konservere fisken, så du ved, at du får kvalitet frem for kvantitet her! Du kan nyde denne tapas med tør sherry eller en lagret rødvin som Rioja (Tempranillo).