wadokan.dk

Just another WordPress site
Ønsker du at planlægge din egen begravelse?

Ønsker du at planlægge din egen begravelse?

Har du tanker eller ønsker om at planlægge og tilrettelægge din begravelse selv? Der kan være mange årsager til, at man selv gerne vil stå for sin begravelse. Det kan være at man har specifikke ønsker til, hvordan den skal se ud og foregå. Det kan også være at man helst, vil undgå at resten af familien skal tage stilling til, hvordan den sidste afsked skal foregå, når tiden kommer til dette.

Den første beslutning, som man kan tage stilling til, er om man ønsker at blive begravet eller kremeret. Om du ønsker en borgerlig ceremoni eller en kirkelig. Hvilken kiste- eller urne, du fortrækker og om denne skal være bæredygtig, farverig eller en mere traditionel og klassisk kiste. Under selve ceremonien vil der også være valg at træffe, herunder hvilke salmer, musik, sange og hvordan dette skal udføres og spilles. For at finde ud af om dine valg kan udføre, er det også vigtigt at beslutte hvilken kirkegård, som du gerne vil ligge på samt hvordan din gravsten skal se ud og hvad der skal stå på den. Det kan virke, som store valg og mange af slagsen, der ofte kan virke uoverskueligt. Dog vil disse hjælpe dine pårørende,  som får en ro i maven ved at vide, at de sender dig afsted på den måde som du ønskede og ikke føler at de skal tage beslutninger på dine vegne.

Er du i tvivl om hvad fordelene er, så kan du med fordel kontakte en bedemand, som kan hjælpe med alt det praktiske og fortælle om hele processen.