wadokan.dk

Just another WordPress site
Aflyst fly? Få den rette kompensation

Aflyst fly? Få den rette kompensation

Hvis du oplever et aflyst fly, så skal du vide at du som regel har ret til erstatning. Udover den kontante kompensation har du også ret til at få rejsen og i nogle tilfælde forplejning og overnatning mens du venter.

Men hvordan får du kompensation? Kan du selv søge eller skal du have hjælp?

Så meget kan du få i erstatning ved aflyst fly

Som udgangspunkt kan du få erstatning ud fra nedenstående retningslinjer:

  • Ved rejser på under 1.500 km: 250 Euro
  • Ved rejser på 1.500 til 3.500 km: 400 Euro
  • Ved rejser på over 3.500 km: 600 Euro

Ovenstående erstatningsbeløb er pr. passager på din rejse.

Der kan være ekstraordinere omstændigheder som gør, at du ikke har krav på erstatning – som krig og terror. Nogle gange forsøger flyselskaberne at slippe for at betale med henvisning til “ekstraordinere omstændigheder”, men det er ikke nødvendigvis sikkert at de har ret til det. Så det skal du være opmærksom på.

Normalt får du alene erstatning for aflyst fly, hvis det betyder at du kommer mere end 3 timer senere frem til din destination.

Ret til kompensation ved aflyst fly

Ud over ovenstående kan du være berettiget til godtgørelse i form af økonomisk kompensation. Dette afhænger først og fremmest af ankomsttidspunktet for det alternative fly, der tilbydes af flyselskabet.

Det andet kriterium, der bestemmer din ret til kompensation, er øjeblikket, du fik at vide at flyet var aflyst. EF 261/2004 skelner mellem disse 3 scenarier:

Dit fly blev aflyst mindre end 7 dage før afrejse, eller da du var i lufthavnen
Dit fly blev aflyst mellem 7 og 14 dage før afrejse
Dit fly blev aflyst mere end 14 dage før afrejse
Sidstnævnte tilfælde, hvor flyselskabet underretter dig 14 dage eller mere før flyvningen, har du ikke ret til kompensation. Du skal dog have mulighed for at vælge mellem en alternativ flyrejse eller en refusion.

Få hjælp til at søge erstatning for aflyst fly

Du kan godt selv søge om erstatning, men det er både besværligt og tidskrævende. Jeg vil derfor meget anbefale, at du overlader sagen til en tjeneste som Flypenge.dk. De ordner det hele for dig på No Cure No Pay. Så du har ingen risiko. De tager blot en mindre andel af den erstatning de skaffer til dig.

Du kan oprette din sag direkte på Flypenge.dk.