wadokan.dk

Just another WordPress site
Lask som fedtkilde til dine kæledyr

Lask som fedtkilde til dine kæledyr

En af de vigtigste energikilder, for katte og hunde er fedt. Årsagen er at de essentielle omega-3 og-6 fedtsyrer, begge er nødvendige for at din bedste ven kan opretholde sine kropsfunktioner.
Når det kommer til saltvandsfisk er som eks. makrel, sild, ål og laks, indeholder disse vigtige omega-3 fedtsyrer. Sammenlignes denne disse fisk til andre, har laksene et af de højeste omega 3 fedtsyrer. De sundhedsfremmende omega-3 fedtsyrer indvirkning skyldes to forskellige festsyrer kaldet EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Fedtsyrerne findes kun i fisk og kan derfor ikke findes andre steder i naturen. En ekstra gode er at laks også indeholder omega 6 fedtsyrer.

Anvendelsen af lask som en fedtkilde i foderet, giver derved de vigtigste fedtkilde, som omega-3 og omega-6. Omega-6 er kendt for den positive indvirkning, som den har på hundens pels og hud. Omega-3 styrker derimod immunforsvaret, frugtbarheden og mindsker risikoen for hjerte-/kar sygdomme.
Når din bedste ven spiser en proteinhøj kost nedbrydes disse til aminosyrer. Aminosyrerne optages i blodet og fordeles derefter i kroppen. Hertil benyttes disse til opbygning, vedligehold og reparation af bl.a. kropsvæv, muskler, knogler og indre organer.

Essentielle aminosyrer for din bedste ven

Selvom hunde og katte har brug for forskellige aminosyrer, kan de primært danne disse selv.
Der er dog aminosyrer, som dit kæledyr ikke selv kan danne. Hvorfor det er vigtigt at tilføre gennem kosten. Der findes 10 essentielle aminosyrer, som dit kæledyr ikke selv kan danne. Mangles en af disse aminosyrer, så vil de resterende gå til grunde. Hvilket betyder at muskelvæksten kan gå i stå eller at de essentielle aminosyrer, som går til opbygning, vedligehold og reparation mangles. Proteinerne fra laks indeholder samtlige aminosyrer. Anvendes laks som en proteinkilde, sikrer dit kæledyr de aminosyrer, som der er behov for. Så de kan leve et aktivt liv. Proteinerne fra laks har en høj biologisk værdi på 94%, hvilket er højt sammenlignet med andre animalske proteinkilder.
Ovenstående giver således et letfordøjeligt foder med en høj udnyttelsesgrad.